Alanya bu fırsatı değerlendiremezse batacak

Alanya bu fırsatı değerlendiremezse batacak
 Yazar / Alanya Medya
Turizm sezonu bu sene geçtiğimiz yıllar oranda çok kötü geçti. Ancak önümüzde çok güzel bir fırsat duruyor. Eğer bu fırsatı değerlendirirsek bu kötü sezonu güzel bir final ile tamamlamış olacağız. Eğer bu fırsatı değerlendiremezsek çok sayıda işletme batışa doğru sürüklenecek. Peki söz konusu Fırsat nedir?

Alanya son yıllarda elde ettiği Turizm gelirinde bu sene müthiş bir düşüş yaşadı. Gelen turist sayısı her ne kadar rekor düzeyde olsa da elde ettiğimiz gelir maalesef bu oranda değildir. Ülkemizin etrafında bulunan Turizm anlamında bizlere rakip düzeydeki Mısır ve Yunanistan Türkiye'den ve çevre ülkelerden turistleri toplayarak elde edeceğimiz karı ve geliri azalttılar.

Polisler tarafından çok pahalı olarak nitelendirilen ülkemiz söz konusu Veli düzenlemeleri yapmadığı takdirde sürecin çok hazin bir biçimde sona ereceğini daha önce de sizlere yazmıştık.

Ancak ağustos ayının İçinde bulunduğumuz dönemde meteoroloji verileri bize gösteriyor ki eylül ayında da havalar ciddi anlamda turizm açısından çok elverişli bir biçimde geçecek.

Bu da turizmin sezon anlamında ciddi bir şekilde uzadığı anlamına gelmektedir. Uzayan söz konusu sezonu değerlendirebilmemiz durumunda elde ettiğimiz zararı telafi edebilmemiz mümkündür.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.