Alanya çiftçisine bakanlıktan müjdeli haber

Alanya çiftçisine bakanlıktan müjdeli haber
Alanya çiftçisinin son yıllarda yaşadığı sıkıntıları bilen Tarım ve Orman Bakanlığı Alanya çiftçisini sevindirecek bir projeye imza attı. İşte detaylar...

Ata tohum olarak adlandırılan yerli ve sağlıklı gıdalar elde etmek adına yurt dışına çıkacak olan dövizi de azaltacak olan proje kapsamında Alanya'da büyük ilerlemeler kaydedildi.

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, ilçede yürütülen ata tohumlarının tespit çalışmaları kapsamında 18 yerli tohuma ulaşıldığını bildirdi. Konuyla ilgil olarak Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahhir Göktepe "Atadan, dededen yadigar tohumlara ulaşmak için başta oda üyelerimize ulaşarak konuyla ilgili bir çalışma gerçekleştirdik. Geri dönüş sonrası da ata tohumuyla ilgili ön çalışma yaptık. Bu çalışmada ekim, çoğaltma ve yetiştirme işlemlerinin hiçbir aşamasında kimyasal müdahalenin yapılmamış olması önceliklerimizden oldu." dedi.

İlgili çalışma neticesinde amaç ise tüm ülkeye ata tohum seyesinde yetişen ürünleri sunmak olacaktır.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.