Alanya çiftçisini bekleyen kuraklık tehlikesi

Alanya çiftçisini bekleyen kuraklık tehlikesi
Alanya'da, ülkemizde özellikle de Akdeniz ve Ege Bölgesi'nde devam eden yüksek sıcaklıklar sebebiyle çiftçi kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya.

Son zamanlarda çok yüksek seviyelerde seyreden ve mevsim normallerinin aşırı derecede üstünde bulunan sıcaklıklar sebebiyle vatandaşlar çok zor zamanlar geçirse de en büyük zorluğu hiç şüphesiz Çiftçiler yaşamaktadır. Özellikle ilçemiz genelinde var olan çok sayıda Tarım İşletmesi yüksek sıcaklıklar sebebiyle hasatlarında%30'a Varan kayba uğrayabilir. Alanya aynı zamanda yüksek katma değere sahip tarım ürünlerinin yetiştirildiği bir bölge. Söz konusu tarım ürünleri sebebiyle ilçemizin yarıya yakın nüfusu gelir elde etmektedir. Yaşanabilecek olası bir kuraklıkta ise önlem alınmazsa çok yüksek gelir kayıpları meydana gelecektir.

Bu durum sadece ilçemizi etkilemeyecek. Pazar ve marketlerde yerini alacak olan tarım ürünleri söz konusu kuraklık sebebiyle çok yüksek fiyatlardan satışa sunulacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.