Alanya da anlamlı hizmet! İhtiyaç sahiplerine yardımlar başladı!

Alanya da anlamlı hizmet! İhtiyaç sahiplerine yardımlar başladı!
 Yazar / Alanya Medya
Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya da ihtiyaç duyan kişiler için işte o anlamlı hizmeti devreye soktu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Alanya Aşevi ilçedeki ihtiyaç sahiplerine yönelik yürüttüğü sosyal yardım faaliyetleriyle dikkat çekiyor. Her gün 120 haneye ulaşan aşevi toplamda 380 porsiyon sıcak yemek dağıtarak özellikle dar gelirli ailelerin beslenme ihtiyaçlarını karşılıyor. Belediyenin sosyal yardım programları çerçevesinde Halk Süt projesi kapsamında 2-5 yaş arasındaki çocuklara yönelik olarak her ay 625 haneye 5 bin litre süt dağıtımı gerçekleştiriliyor.

Bunun yanı sıra bebek sahibi ailelere destek olmak amacıyla 38 bebeğe düzenli olarak Halk Mama sağlanıyor. Çölyak hastalarına yönelik de duyarlılık gösteren belediye ilçede yaşayan 24 çölyak hastasına iki ayda bir 144 glütensiz gıda paketi ulaştırarak bu bireylerin özel diyet ihtiyaçlarını karşılıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bu kapsamlı sosyal yardımları özellikle ekonomik sıkıntı çeken ailelerin yaşam kalitesini artırmayı hedeflerken toplumun en kırılgan kesimlerine yönelik sürdürülen bu destekler yerel yönetimin sosyal sorumluluk anlayışını da gözler önüne seriyor.

Belediyenin Alanya Aşevi aracılığıyla sağladığı sıcak yemek süt ve mama yardımları ihtiyaç sahiplerine yalnızca maddi destek sağlamakla kalmıyor aynı zamanda toplumda dayanışma ve paylaşma kültürünü de güçlendiriyor.

Bu yardımlar Antalya genelinde belediyenin sosyal hizmet alanındaki etkinliğinin bir göstergesi olarak diğer ilçelerde de benzer çalışmalarla ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı sürdürüyor.

Belediyenin bu çalışmaları hem yerel halktan hem de sosyal yardım alanındaki uzmanlardan takdir topluyor ve örnek teşkil ediyor.

Kaynak - anka

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.