Alanya da emlak sektörüne devlet kontrolü geliyor

Alanya da emlak sektörüne devlet kontrolü geliyor
 Yazar / Alanya Medya
Bundan böyle devlet tarafından düzenlenecek olan ev alım ve satım işlemleri neticesinde artık İsteyen istediği fiyatı evine veremeyecek. Peki bu nasıl olacak? İşte detaylar…

Bundan böyle konut satış anlaşmaları e-devlet üzerinden yapılacak. E-devlet üzerinden verilecek olan fiyat neticesinde emlak endeksi tutarlı olmayan konut satışları onaylanmayacak.

Bölgenin emlak endeksi dikkate alınarak yapılacak olan konut satışları neticesinde fahiş fiyat uygulamasına geçilemeyeceği gibi ellerinden daha az fiyata da konut satışı yapılamayacak. Yani ne alan zararı olacak ne de satan.

Dijital ortamda kira kontratı düzenlenmeye başlanması ile beraber vergi kaybının da önüne geçilecek olup aranan, suçlu kaçak veya kimlik bildirimi yapmayanların bulunması açısından da yararlı olacaktır.

Konut satışarlı için ilerleyen zamanlarda tek yol olarak e devlet üzerinden dijital satış yöntemi kabul edilecek. İlgili düzenlemelerin 2024 yılının sonu ve 2025 yılının başında yürürlüğe girmesi beklenmektedir.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.