Alanya üreticinin son kalesi de yerle bir oldu

Alanya üreticinin son kalesi de yerle bir oldu
Alanya ilçesinde tropikal meyve üreticileri mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklara karşı mahsullerini korumak için "gölge tozu" ve "kaolin kili" gibi yöntemler kullanıyor. İlçe tropikal meyve üretiminde önemli bir role sahip ve çiftçiler sıcaklıkların olumsuz etkilerinden... işte detaylar.

Alanya’da tropikal meyve üreticileri aşırı sıcaklıklara karşı gölge tozu ve kaolin kili kullanarak mahsullerini koruyor. Üreticiler seralara sıvı kireç püskürterek güneş ışınlarını azaltırken açık alanlarda kaolin kili uyguluyorlar. Alanya Ziraat Odası Başkanı ise tropikal ürünlerin yüksek sıcaklıklardan etkilendiğini ve sık sulama gerektiğini belirtiyor.

Başkan seralarda sıcaklığın 55-60 dereceye ulaştığını ve bunun ekonomik zarara yol açtığını söylüyor. Aşırı sıcaklar nedeniyle meyve dökümü yaşanıyor ve verim düşüyor. Üreticiler meyve yanığını önlemek için alternatif ürünlere yöneliyor.

Mangonun ihracat potansiyeli olduğunu ve avokadonun önemli bir ihracat ürünü haline geldiğini vurgulayan Göktepe üreticilerin desteklenmesi gerektiğini belirtiyor.

Oysa aşırı sıcaklıklarla mücadele ettikleri gözlemleniyor ve düzenli sulama ile gölge tozu kullanarak ürünlerini korumaya çalıştıklarını görünmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.