Alanya Hava Durumu 19 Mayıs - 24 Mayıs 2024 Haftası

Alanya Hava Durumu 19 Mayıs - 24 Mayıs 2024 Haftası
Alanya hava durumu 19 Mayıs 24 Mayıs 2024 tarihleri arasında nasıl olacak? Sağanak yağış Alanya'ya ne zaman gelecek? Rüzgar ne zaman başlayacak? Sıcaklıklar ne zaman düşecek? Tatilciler denize ne zaman rahatlıkla girebilecek?

Alanya hava durumu, tatil planlarını erken zamanlarda yapıp, Alanya kalabalık olmadan deniz sezonunu açmak isteyenlerin gündemini oluşturuyor. Sadece Türk değil, farklı ülkelerden gelen pek çok turistin de akınına uğrayan Alanya'nın masmavi ve tertemiz denizinin tadını çıkarmaya başlamış olanlar yok değil. Ancak bunun için bir müddet daha beklemek isteyebilir; en azından bu haftanın geçmesini tercih edebilirsiniz.

Alanya Hava Durumu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı kutlamaları sırasında biraz güneşli; biraz parçalı bulutlu bir havanın hakim olacağı Alanya'da yağmur, Yüzyüzeyken Konuşuruz konserini izlemek ve Alanya 19 Mayıs kutlama programı dahilinde eğlenmek isteyen gençlere izin verecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan 5 günlük Alanya hava durumu tahminlerine göre Alanya'ya yağmur 20 Mayıs 2024 Pazartesi öğleden sonra itibari ile giriş yapacak. 12.00 itibari ile başlayan yağışlar 18.00'a kadar devam edecek. Sonrasında gece parçalı bulutlu şekilde geçecek.

Alanya'da 5 günlük hava durumu şu şekilde olacak:

• 20 Mayıs 2024 Pazartesi günü sürpriz bir sağanak yağış ile karşılaşacak olan Alanya'da en düşük sıcaklık 13 derece, en yüksek sıcaklık ise 25 derece olacak. Tüzgar Kuzeybatı yönünden 8 kilometre hızla esecek.

• 21 Mayıs 2024 Salı günü parçalı bulutlu havanın hakim olacağı Alanya'da en düşük sıcaklık 13; en yüksek sıcaklık ise 26 derece olacak. Rüzgar Kuzeybatı yönünden 9 kilometre hızla esecek.

• 22 Mayıs 2024 Çarşamba günü parçalı bulutlu bir havanın hakim olacağı Alanya'da en düşük sıcaklık değeri 15; en yüksek sıcaklık değeri ise 29 derece olacak. Tüzgar Kuzeybatı yönünden 18 kilometre hızla esecek.

• 23 Mayıs 2024 Perşembe günü Alanya'da gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. En düşük sıcaklık 16; en yüksek sıcaklık ise 28 derece olarak hissedilecek. Rüzgar Kuzeybatı yönünden 21 kilometre hızla esecek.

• 24 Mayıs 2024 Cuma günü Alanya haftayı gök gürültülü sağanak yağış ile ve en yüksek sıcaklık değeri 18, en düşük sıcaklık değeri 14 derece olarak biraz soğuk tamamlayacak. Rüzgar Kuzey'den 19 kilometre hızla esecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.