ALANYA her alanda kullanıyoruz ama şikayetler arttı

ALANYA her alanda kullanıyoruz ama şikayetler arttı
Yaz aylarında ülkenin her yerinde elbette kullanılan bir ürün bu ancak Alanya gibi daha çok turistik ve yaz sıcağını tüm vücutta hissedebildiğiniz bölgelerde bu kullanım daha da artmakta. İşte konuya ilişkin detaylar.

Alanya gibi sıcak bölgelerde klima vazgeçilmez hale gelmiştir. 2024'te Mayıs ve Haziran ayları karşılaştırıldığında klima şikayetleri yüzde 1173 artmıştır. TÜİK verilerine göre evlerde klima kullanım oranı yüzde 32 iş yerlerinde ise yüzde 50'yi aşmıştır.

Son yıllarda Türkiye genelinde artan sıcaklıklarla birlikte klima kullanımı da ciddi oranda artış gösteriyor. Özellikle Alanya gibi yüksek sıcaklıklara sahip bölgelerde klima ev ve iş yerlerinde vazgeçilmez hale geldi. 2024’te Mayıs ve Haziran ayları kıyaslandığında klima şikayetleri yüzde 1173 gibi inanılmaz bir artış gösterdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre ülke genelinde evlerde klima kullanım oranı yüzde 32 iken iş yerlerinde bu oran yüzde 50’yi aştı.

Şikayet platformuna göre en sık dile getirilen şikayetler arasında yüksek enerji tüketimi nedeniyle artan elektrik faturaları servis hizmetlerindeki gecikmeler yedek parça temininde yaşanan sıkıntılar yüksek bakım maliyetleri ve kurulum ile montaj sorunları bulunuyor. Özellikle Alanya yüksek sıcaklıkları nedeniyle bu şikayetlerin yoğunlaştığı bölgelerden biri olarak öne çıkıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.