Alanya için tedbir vakti! Ekipler sahaya iniyor!

Alanya için tedbir vakti! Ekipler sahaya iniyor!
SGK denetmenleri Alanya sokaklarında kayıt dışı sigorta ve sahte iş yerlerinin tespit edilmesi için sahaya iniyorlar. Alanya için sıkı denetim başlıyor...

SGK tarafından hayat geçirilen yeni Sahte Sigortalılık ve Sahte İş Yeri Takip Platformu kapsamında Alanya’da sahte sigortalı gösterilen kişiler ve sahte iş yerleri tespit edilecek. Bu gibi kayıt dışılığın önlenmesi için oluşturulan yeni sistem ile suçu işleyenlere ağır yaptırımlar uygulanacak.

Sahte iş yeri açanlar, sahte sigorta yapanlar hepsinin sıkı denetimi SGK denetmenleri tarafından yapılacak. Önümüzdeki günlerde sahaya ineceği duyurulan SGK denetmenleri tüm kayıt dışı hamleleri yerinde tespit için iş başında olacak.

Konuya ilişkin denetim haberinden sonra Alanya Serbest Muhasebeci Ve Mali Müşavirler Odası (ALSMO) ve Alanya Sanayi ve Ticaret Odası (ALTSO) da üyelerini uyararak bildiri mesajları yayınladılar. Yayınlanan mesajlarda;

“SGK denetmenleri tarafından kayıt dışılığı engelleme amaçlı tüm işyerlerinde denetim yapılacaktır. Yıl sonuna kadar devam edecek denetimlerde sorunlarla karşılaşılmaması için sigortasız personel çalıştırılmaması, yabancı uyruklu çalışanlarında çalışma izni olmadan çalıştırılmaması ve denetimlerde sorun yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir.

SGK tarafından sigortasız veya izinsiz çalışanın tespiti halinde kanunen para cezası uygulanmaktadır. Bilindiği üzere cezaların yüksek olduğundan bahisler gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir. Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından sektörel bazlı işyeri denetimleri yapılmaya başlanmıştır. Sorunlar karşılaşılmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.