Alanya Kalesi'nin pek bilinmeyen dillere destan aşk hikayesi

Alanya Kalesi'nin pek bilinmeyen dillere destan aşk hikayesi
 Yazar / Alanya Medya
Alanya Kalesi hiç şüphesiz ilçemizin en önemli sembollerinden biridir. Bu önemli Yapı tarih boyunca çok çeşitli uygarlıkların eline geçse de en önemli hikayesi çoğu kişi tarafından bilinmez. İşte Alanya Kalesi ve Eleni'nin hikayesi

Bizans’ta valilik görevini yerine getiren tekfurlardan biri olan Argiles’in güzeller güzeli bir kızı vardır. Bu güzeller güzeli kızın adı Eleni’dir. Ancak söz konusu dönem Alanya’nın başında çok büyük bir dert vardır. Bu derdin sebebi ise acımasız korsanlardır.

1.jpeg

Korsanlar sürekli bu şehre gelir, insanları öldürür ve şehri yağmalardı. Bu durumdan bunalan dönemin Bizans Vali’sinin aklına bir fikir gelir. Kızı Eleni’yi Korsan Vasili ile evlendirmek söz konusu sorunlara çare olabilirdi. Böylece şehir korsanların elinden kurtulacak ve insanlar huzura kavuşacaktır. Fakat işler valinin istediği gibi gitmez.

7.jpg

Çünkü Eleni’nin gönlü bir başkasına aittir. Dillere destan güzellikte olan Eleni gönlünü bir çobana kaptırmıştır. Her gece uyumadan önce o çobanla evlendiğini ve birlikte güzel bir yuvaları olduğununun hayalini kurar.

5.webp

Tekfur olan babası ise Eleni’nin korsan ile evlenmesini isteyince Eleni cesur bu şekilde babasına karşı gelir ve bir başkasıyla asla evlenmeyeceğini söyler. Bu duruma kızan babası, kendi öz kızı olan Eleni’yi Alanya Kalesi'ne hapseder. Eleni’nin zindandaki hücresinin penceresinden Alanya’nın bütün güzelliğini seyredebilmektedir.

3.webp

Tekfur böylesine müthiş bir manzaraya şahit olan Eleni'nin hayatından vazgeçemeyeceğini ve sonunda o korsan ile evleneceğini düşünmektedir. Ancak Eleni babasına yenik düşmez. Zindanın penceresinden manzaraya bakan Eleni, her gece umutla bu kuleden kurtulacağının ve sevdiğine kavuşacağının hayalini kurar.

eleni.jpg

Eleni hayatının sonuna kadar Alanya Kalesi'nde kalır ve ölene kadar gözyaşları döker. Böylece Alanya Kalesi’nden Damlataş’a uzanan ve o zamana kadar çıplak olan tepede bir anda defne, nar ve iğde ağaçları yeşerir.

2.jpgSöz konusu efsanede Alanya’da yaşayanlar o kadar etkilenir ki ne zaman Alanya’da yağmur yağsa ve etrafı defne kokuları sarsa herkesin aklına eleni gelir.

İşte bunun gibi güzel bir hikayeyi barındırın Alanya Kalesi'nin ve Kızıl Kule'nin sizce de tüm ülkemiz ve hatta tüm dünya tarafından da bilinmesi gerekmez mi?

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.