Alanya Kleopatra Plajı Denizi Derin Mi? Giriş Ücretli Mi?

Alanya Kleopatra Plajı Denizi Derin Mi? Giriş Ücretli Mi?
Alanya Kleopatra Plajı derin mi? Kumsal mı? Taşlık mı? Çocuklu aileler ya da yüzme bilmeyenler rahatlıkla gidebilir mi? Giriş ücretli mi? Mavi bayraklı mı?

Deniz sezonunun açılması ile birlikte tatilini Alanya'da geçirmek isteyenler, Alanya'nın en ünlü plajları arasında yer alan Kleopatra Plajı'nı denemek istiyor. Ancak derin mi değil mi sorusunun yanıtını da araştırıyorlar. Bu konu özellikle çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için önemli. Çünkü son dönemde bozulan jeolojik yapı dolayısı ile Alanya'da denizlerin çoğunun girişinde kaygan taşlar yer alıyor. Bu taşların sona erdiği yerde suyun içine düşen bir çocuk ya da yüzme bilmeyen yetişkin, derinlik fazla ise ve hava rüzgarlıysa sıkıntı yaşayabiliyor.

Alanya Kleopatra Plajı Denizi Derin Mi?

Kleopatra Plajı konum itibari ile ilçe merkezine yakın. 2 kilometre uzunluğa sahip. Alanya'nın en ünlü plajları arasında yer alıyor. Plaja yürüyerek, taksi ile ya da özel araçla ulaşım mümkün.

Adını Mısır Kraliçesi Kleopatra'dan alan Kleopatra Plajı'nın altın rengi kumları ve berrak bir denizi var. Kleopatra'nın burada denize girdiğine inanılıyor. Dünya çapında ün salmasının nedeni de buradan kaynaklanıyor.

Derinlik söz konusu olduğunda, yaklaşık 10 metreye kadar sığ olması dolayısı ile aile ile gidilebilecek plajlar arasında yer alıyor. Deniz dalgasız ve berrak olduğu için, burada suyun altına dalanlar, etraflarında yüzen küçük balıkları görebiliyorlar.

Alanya'nın mavi bayraklı plajları arasında yer alan Kleopatra Plajı'na giriş ücretsiz.

Alanya Medya - Özel Haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.