Alanya Kriz kapıdan baktırdı kazma kürek… İşte detaylar

Alanya Kriz kapıdan baktırdı kazma kürek… İşte detaylar
HOTED derneği Onursal Başkanı yeni sezonunun açılışı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Sezonun bölge ekonomisine katkılarından ve beklenen turist sayısındaki artıştan da bahsetti. Turizm sektöründe alınan yeni önlemler ve yapılan yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

Kat Hizmetleri Eğitimi ve Dekorasyonu Derneği HOTED Onursal Başkanı yeni turizm sezonu açılışıyla ilgili yaptığı açıklamada rekor düzeyde turist beklenmesine rağmen turizm sektörünün en büyük sorununun çalışacak eleman eksikliği olduğunu vurguladı. Yıllardır bu konuda uyarılarda bulunduğunu dikkate alınmadığını belirten başkan artan ev kiraları ve işverenlerin çalışanlarına yeterince destek olmaması nedeniyle bu sorunun daha da büyüdüğünü söyledi.

Bu durumun sektörü olumsuz etkilediğini ve acilen çözüm üretilmezse daha büyük krizlerle karşılaşılabileceğini ifade eden başkan duyarsızlığın devam etmesi halinde sektörün ciddi sorunlar yaşayacağını belirtti. Başkan artan ev kiraları ve işverenlerin çalışanlarına yeterince destek olmaması nedeniyle çalışacak eleman bulunamadığını söyledi.

Bu durumun sektörü olumsuz etkilediğini ve acil çözüm üretilmesi gerektiğini söylemiştir aksi takdirde büyük krizin kapıda olduğunu sözlerine eklemiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.