Alanya Mango Hasadına Başladı

Alanya Mango Hasadına Başladı
 Yazar / Alanya Medya
Alanya şehrinde sevilen meyve mangonun hasadı start aldı ve işe konuya ilişkin haberin detayları şu şekildedir.

Alanya şehri güzelliklerinden ödün vermeyen ve her zaman beklenenin ötesinde turizm güzelliklerini bünyesinde barındırmaya devam eden bir yerdir ancak son dönemde meyvelerin güzeli mangoların toplanmasıyla gündeme geldi ve hasat başladı işte detaylar.

Alanya'da Türkiye'nin tropikal meyve üretim merkezlerinden biri olan bu bölgede mango hasadı başlamış durumda.

Her yıl artan mango üretimi özellikle Naomi ve Keitt çeşitleriyle öne çıkıyor.

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe mango üretiminin oldukça zahmetli ve maliyetli olduğunu bu süreçte doğru bakım sulama ve budamanın kritik öneme sahip olduğunu belirtti.

Göktepe yerli mango üretiminin desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak tüketicilerden ithal ürünler yerine yerli mangoları tercih etmelerini istedi.

Üretici Duran Yıldırım da mango hasadında meyvenin ham toplanmaması gerektiğini ve tüketicilerin olgunlaşmamış meyveleri almamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.