Alanya neden boştu diyenlere İşte Cevap

Alanya neden boştu diyenlere İşte Cevap
Doluluk bekleniyordu ancak bazı belli başlı sebeplerden ötürü bu gerçekleşemedi ve akıllara neden bu Alanya bu kadar boş sorusu geldi işte cevabın detayları.

Beklentilerin ötesinde gerçekleşen beklentilerin altında olmayı iyi bilen bir turizm sektörüne imza atılmaya devam ediliyor.

Aslında yıl güzel başlamıştı pek çok etkin olabilir elbette ancak bu yıl o beklentilerdeki doluluklara erişilememesi biraz düşündürücü olmuyor değil hani.

2024 turizm sezonuna büyük umutlarla başlayan Alanya beklenen sıçrayışı gerçekleştiremedi ve doluluk oranları geçen yılın üzerine çıkamadı.

Artan maliyetler ve sabit döviz kurları nedeniyle turizm sektörü zorluklar yaşarken bazı tesislerin fiyat artışları da misafir sayısının düşmesine yol açtı.

Turizm Geliştirme Ajansı (TGA) Yönetim Kurulu Üyesi ve Akdeniz Temsilcisi Şükrü Cimrin doluluk oranlarının artmasına rağmen kârlılığın düştüğünü belirtti.

Özellikle geceleme sayılarının azalması ve iç pazarda yükseliş olmaması tesisleri olumsuz etkilerken Avrupa ve Rusya pazarından gelen misafirler devam etti. Cimrin havalimanı giriş ücretlerindeki artışın ve personel sorunlarının da sektörü zorladığını vurguladı bu durum böyle giderse diye de düşündürücü olabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.