ALANYA o ilanlara dev CEZA yolda

ALANYA o ilanlara dev CEZA yolda
Bakanlık yanıltıcı aldatıcı içeriğe sahip ilanların peşine düştü. Alanya bu hususta kurallara uymayana ceza yolda. İşte verilecek cezalar ve detayları.

Ticaret Bakanlığı, internette sahte ve aldatıcı emlak ilanlarının önüne geçmek için bir düzenleme yaptı. Yönetmeliğe göre, internette ilana çıkan taşınmazların ilan verene, birinci ve ikinci derece akrabalarına veya eşine ait olduğunu ya da taşınmaz sahibinin yetkilendirdiğini doğrulamak gerekiyor. İhlal eden ilan sitelerine her bir aykırılık için 100 bin liraya kadar idari para cezası uygulanacak ve vatandaşlara yetkili emlakçılardan hizmet almaları tavsiye ediliyor.

Ticaret Bakanlığı, internette sahte ve aldatıcı taşınmaz ilanlarının önüne geçmek için harekete geçti ve emlak alım-satım platformlarında yer alan taşınmazların ilan verene veya yakınlarına ait olmasını zorunlu kıldı. Geçen yıl yapılan düzenlemeyle emlak ilanlarında bu zorunluluk getirilmiş ve emlakçıların yetki belgesi alması gerektiği hatırlatılmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.