Alanya o işi yapmaya mecbur

Alanya o işi yapmaya mecbur
 Yazar / Alanya Medya
Alanya'nın son zamanlarda yaşamış olduğu turizmdeki büyük bisiklet önümüzdeki yıllarda yaşayacaklarımızın yanında hiç kalıyor gibi. Peki konuyla ilgili olarak Alanya'da neler yapılmalı?

Dünyanın her yerinde yıllardır dile getirilen iki kelime bulunmaktadır. Sürdürülebilir turizm olarak ifade edilen kavram dünyadaki tüm turizm ülkeleri ve bölgeleri için adeta odak noktası olarak kabul edilmiştir.

Alanya'da söz konusu sürdürülebilir turizm için yapılan öyle elle tutulur büyük bir projede olmadığından dolayı bu sene yaşanan yabancı turist sorunları sebebiyle turizmden elde etmiş olduğumuz gelirler azalış yönüne doğru gitmeye başladı.

Ülkemize gelen turistler bizden daha iyi sosyal medya kullandıkları için Alanya'nın belli başlı negatif yönünde ne ön plana çıkararak ülkemiz turizmine büyük zararlar veriyorlar. Her ne kadar haklı oldukları yönden olsa da ilçemizde Turizm anlamında sosyal medya üzerinden etkili bir çalışma yapılmadığı için göze çarpan söz konusu turistlerin yayınlamış olduğu olumsuz içerikler oluyor.

Bu anlamda ikimizde bulunan çok sayıdaki turizm alanını ve bölgesini internet üzerinden özellikle sosyal medyayı kullanarak geniş kapsamlı tanıtımlar yapılmadığı sürece katma değeri yüksek bir turizm geliri elde edemeyeceğiz.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.