Alanya sevinçli Yuvaları harikulade görüntüler oluşturdu

Alanya sevinçli Yuvaları harikulade görüntüler oluşturdu
Alanya güzel ilçenin büyük sevinci yine ortaya çıktı ve her yıl olduğu gibi

Alanya ilçesinde bu yıl caretta caretta yuva sayısı şimdiden geçen yılın rakamlarına ulaşarak rekor kırdı. 18 yıldır gönüllü olarak caretta carettaların yuvalarını koruyan doğa sever G. Şahin Yeşilöz ve Uğrak sahillerinde 287 yuva tespit ettiğini ve bu sayının yumurtlama sezonu sonunda 600'ü geçebileceğini belirtti.

Şahin caretta carettaların nesli tehlike altında olduğunu vurguladı ve yuvaların korunması için bölgedeki kargılardan faydalandığını söyledi. İnsanların caretta caretta yuvalarına zarar verdiğini ve bilinçlendirilmesinin zor olduğunu ifade etti.

Sokak köpekleri ve diğer hayvanların da yuvalara zarar verdiğini belirtti. Caretta caretta izlerini takip ederek yuvaları tespit eden Şahin yuvaları koruma altına almak için büyük çaba sarf ediyor.

Alanya ise bu yıl gördüğü en büyük caretta caretta izinin 70-80 yaşında dev bir yeşil deniz kaplumbağasına ait olduğunu ve bu türün daha derin ve geniş yuvalar yaptığını ifade etti bu da şehrin sevinç içinde kalmasına sebep oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.