Alanya üreticisi kara kara düşünüyor

Alanya üreticisi kara kara düşünüyor
Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, yem ve gübrede KDV istisnasının kaldırılmasının üretim maliyetlerini artıracağını ve bunun hem bitkisel hem de hayvansal üretimi olumsuz etkileyeceğini belirtti. 2016'dan beri uygulanan KDV istisnasının sona ermesiyle.. işte detaylar.

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe yem ve gübrede KDV istisnasının kaldırılması durumunda üretim maliyetlerinin artacağını ve bunun hem bitkisel hem de hayvansal üretimi olumsuz etkileyeceğini belirtti. Göktepe 2016'dan beri uygulanmakta olan KDV istisnasının sona erdirilmesiyle yem ve gübre fiyatlarının yükselerek üreticilerin yeterli gübre ve yem kullanamayacağını bunun da verim kaybına ve ithalatın artmasına yol açacağını vurguladı.

KDV artışının çiftçilerin ürünlerine değer biçememesi ve aracıların fiyatları yükseltmesiyle tüketicilere daha pahalıya mal olacağını dolayısıyla aile ve ülke ekonomisine zarar vereceğini ifade etti.

Göktepe KDV artışının kayıt dışı üretimi ve ticareti artıracağını bu nedenle Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ve devlet yetkililerinin KDV istisnasını sürdürmesi gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.