Alanya Yargıtay KİRACI Özel Hüküm Kriteri geldi

Alanya Yargıtay KİRACI Özel Hüküm Kriteri geldi
Alanyalı sakinler turistler ya da bir şekilde Alanya güzel şehrimizde kalmaya gelen vatandaşlar son gündeme göre Yargıtay Kiracı Özel Hüküm Kriteri getirdi işte detaylar.

Alanya güzel şehrimiz son gündem bilgilerine göre Kiracılar Kiracı hakkında Yargıtay da önemli bir karara imza atıldı ve bu karar göre Yargıtay Kiracı durumları için Özel Hüküm kriterini sundu işte detaylar.

Türkiye'de kiracılar ve ev sahipleri arasında uzun süredir tartışılan kira artışları konusunda Yargıtay'dan önemli bir karar geldi.

Yüzde 25'lik kira zam sınırının kaldırılmasının ardından ev sahiplerinin fahiş zam taleplerinin önüne geçmek için Yargıtay kira artışlarının 12 aylık TÜFE ortalamasına dayandırılması gerektiğine hükmetti.

Yargıtay'ın 3. Hukuk Dairesi kira artışlarının ekonomik faktörlere dayandırılması gerektiğini belirterek 5 yıldan uzun süreli veya 5 yıldan sonra yenilenen kira sözleşmelerinde yeni kira bedelinin hâkim tarafından TÜFE değişiklik oranı evin durumu ve emsal kira bedelleri göz önünde bulundurularak hakkaniyete uygun biçimde belirlenmesini kararlaştırdı.

Ayrıca kısa süreli kiralarda 'tespit davası' 3 yıldan uzun süreli kiralar için ise 'uyarlama' davası açılmasının gerektiğini ifade etti.

Türk Borçlar Kanunu'nun 344. maddesinin kira belirlemelerinde özel bir uyarlama hükmü olarak kabul edilmesi gerektiği vurgulandı ve genel kira artışlarında uygulanan 138. maddenin kira belirlemelerinde geçerli olmadığı belirtildi.

Bu karar Yargıtay içtihatlarının eski kira belirleme uygulamalarını artık mümkün kılmadığına da dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.