Alanya'da çiftçi üretimi durdurabilir

Alanya'da çiftçi üretimi durdurabilir
Alanya turizm kenti olduğu kadar aynı zamanda önemli bir tarım kentidir. Ancak son zamanlarda yapılan elektrik zammı sebebiyle çiftçi iyice köşeye sıkıştı.

Çiftçinin kullandığı tarımsal elektriğe gelen %30'luk zam Alanya'da üreticileri isyan ettirdi. Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe zammın çiftçiyi zor durumda bıraktığını ifade ederken ederken, üreticiler ise "Bu zamlar devam ederse Alanya'da üretim biter" diyerek endişelerini dile getirdi.

Üreticilerin zamlarla ilgili genel yorumu ise tarımın artık para etmediği yönünde. Edinilen bilgilere göre çiftçiler bundan böyle tarımsal üretimden ziyade inşaat sektörüne yönelmek istemekteler. İnşaat sektörüne geçilmesi durumunda ise Alanya yakın gelecekte tarım kenti olmaktan tamamen çıkabilme durumunda kalacaktır.

Ancak bu durumun bu şekilde devam etmesi durumunda ise ülke genelinde önemli bir yer tutan Alanya tarım üretimindeki bu geriye düşüş sebebiyle gıda ürünlerinde yüksek fiyatlar görülmeye devam edilecektir.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.