Alanya'da deprem meydana geldi, Alanya risk altında mı?

Alanya'da deprem meydana geldi, Alanya risk altında mı?
Alanya'da dün 15.18'de deprem meydana geldi. Söz konusu deprem akıllara ilçemizin risk durumunu hatırlattı...

Alanya’nın Paşaköy mevkiinde saat 15.18’de 2.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesinden alınan bilgiye göre depremin derinliğinin 4.2 kilometre olduğu belirlendi. Yapılan değerlendirmeler neticesinde bölgemiz yakın fay hatlarına yakınlığı sebebiyle bu şekilde depremlerin meydana gelmesinin normal olduğu belirtildi.

Ülkemiz deprem bölgesinde olsa da Alanya ve Antalya risk altında olan bölgelerden değildir. Ancak her ne kadar deprem bölgesinde olmasak da batı anadolu fay hattı ve güney doğu anadolu fay hattı sebebiyle bölgemizde küçük ölçekli depremlerin yaşanması gayet olasıdır.

Her ne kadar risk altında olan bir bölgede bulunmasak da yaşanabilecek bu tarz depremlere karşı bizlerin tedbirli olmasında fayda vardır.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.