Alanya'da en çok para harcaayan ybancı turistlerin ülkeleri belli oldu

Alanya'da en çok para harcaayan ybancı turistlerin ülkeleri belli oldu
 Yazar / Alanya Medya
Alanya yerli ve yabancı turistlerin yaz tatillerini geçirdikleri önemli tatil bölgelerinden biridir. Peki Alanya'da en çok para harcayan yabancı turistler hangi ülke vatandaşlarıdır?

Alanya her yıl olduğu gibi bu yıl da ülkemizdeki önemli tatil lokasyonlarından biri oldu. Havaalanına gelen doğru sayısı neredeyse Temmuz ayının her gün bir önceki yıla göre rekor üstüne rekor yeniledi.

Ancak gelen yabancı turist sayısını içerisinde ülkemizde en çok para kazandıran grup genelde Ruslar olarak düşünülmektedir.

Ancak bu gerçeğe yansıtan bir tahmin değildir. Kişi başına bazı değerlendirildiğinde ülkemizde en çok para harcayan turist topluluğu İngiliz vatandaşlarıdır. İngiliz vatandaşlarını Alman vatandaşları takip etmektedir.

İlçemizde yıllardır yerleşik olarak ev sahibi olan İngiliz ve Alman vatandaşları uzun yıllardır ve temizlik ikamet etmeye devam ediyorlar. Söz konusu İngiliz Alman vatandaşları genel olarak yaz tatillerinde bölgemize geliyorlar. Alman vatandaşı olarak istatistiklere geçen kişiler ise genelde Türkiye ile ortak bağları bulunan gurbetçi vatandaşlarımızdır.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.