Alanya'da Ev sahipleri Şimdi de bunu talep ediyor

Alanya'da Ev sahipleri Şimdi de bunu talep ediyor
Geçtiğimiz yıl %25 bandında yasal kira artış limiti konulmasının ardından çok sayıda ev sahibi ile kiracı arasında anlaşmazlık ortaya çıkmıştı. Söz konusu süreç 2 Temmuz'da tamamlanacak. Bu sebepten dolayı ilçemizdeki Ev sahipleri kiracılardan ağır koşullar talep etmektedir.

Kira artış oranının en fazla %25 olmasını öngören düzenleme 2 Temmuz tarihinde sona erecek. Uzmanlar tarafından yeni kira artış oranının yıllık tüketici enflasyon oranı yani TÜFE üzerinden belirleneceği öne sürülmektedir.

Bu da en az %65 oranında bir kira artışına denk gelmektedir. Ancak ev sahipleri vermiş oldukları ilanda şimdiden 6 aylık veya 1 yıllık kiraları peşin olarak istemektedir.

Bu da 20.000 lira olan bir evin kirasını 33 bin liraya yükselmesine 6 aylık peşin istenmesi durumunda ise 198.000 liralık bir ücrete denk gelmektedir. 1 yıllık kira bedeli ise bu durumda 396 bin liraya denk gelmektedir. Bu ücret sıradan bir apartman dairesi için istenilen fiyattır.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.