Alanya'da evini satan Rus koşa koşa o ülkeye gidiyor

Alanya'da evini satan Rus koşa koşa o ülkeye gidiyor
 Yazar / Alanya Medya
Alanya özellikle pandemi döneminde çok sayıda Rus vatandaşının ev aldığı ve yerleştiği bir ilçe haline geldi. Peki Rus vatandaşları evlerini satarak nereye gidiyor?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Konut Satış istatistiklerini resmi internet sitesi üzerinden geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. TÜİK tarafından yapılan açıklamalarda belirtilen rakamlara göre geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 2.4 azalan konut satışları Mayıs'ta 110 bin 588 adet şeklinde gerçekleşirken yabancıya konut satışı da yüzde 34.8 düşerek 2 bin 064 adede geriledi.

Söz konusu durum ile ilgili olarak yayınlanan sayılara ve istatistiki verilere göre yabancılara gerçekleştirilen konut satışları Temmuz ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 34,8 azaldı ve 2 bin 064 oldu. Bu yılın Temmuz ayında toplam konut satışları içinde yabancılara gerçekleştirilen konut satışının payı yüzde 1,9 şeklinde meydana geldi.

Ricci / Zarubejnaya Nedvijimost şirketi tarafından yapılan açıklamalara göre, 2024'ün ilk yarısında Rus vatandaşları konut yatırımlarını Türkiye'den çekip asya ülkelerine yapıyor. Söz konusu konut alım işlemleri neticesinde Rusların asya ülkelerinden toplam 9 bin 300 adet konut satın aldığı belirtildi.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.