Alanya'da evler ve tarım arazileri risk altında!

Alanya'da evler ve tarım arazileri risk altında!
 Yazar / Alanya Medya
Alanya'nın yüzlerce yıllık tarihi geçmişe sahip olan şifalı bitki ve meyvelerini veren tarım arazileri ve bazı evler çökme riski ile karşı karşıya…

Bu yıl kuraklık tüm Türkiye'de derinden hissedildi. Başta Alanya olmak üzere turizm bölgelerinde tarım alanlarında ve yerleşim yerlerinde de bunun etkileri doğal afetlerle kendisini hissettirdi. Özellikle ormanlık alanlarda görülen yangınlar doğal bitki örtüsünü ve habitatı büyük ölçüde zarara uğratıyor.

Konya Ovası’nda meydana gelen yeraltı su seviyesindeki hızlı düşüş bölge halkı içinde ciddi tehlikeler oluşturuyor. Bu durum Antalya'ya yakın bölgelerde ciddi obrukların oluşmasına sebep oluyor.

Evlerin ve tarım arazilerin yakınlarında görülen bu obruklar Jeofizik mühendislerine göre büyük risk taşıyor. Bölge halkını da paniğe sevk eden bu durum endişe uyandırıyor. Özellikle bu obrukların zamanla evlere doğru yaklaşması tedirginliği daha da artırıyor.

İleri seviye bir durumla karşılaştırma ihtimaline karşı uzmanlar bölgedeki evlerin tahliye edilmesinin uygun olacağını ifade ediyor. Yalnızca Konya Ovası için değil civar bölgelerdeki yerleşim yerlerine de tehlike altına alan bu durum gittikçe büyüyen iklim krizinin olduğu bir ortamda Antalya'da da benzer durumlarla karşılaşabilme ihtimalini öne çıkarıyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

Kaynak:Alanya Medya

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.