Alanya'da Eylül ayı için kiracıları üzen senaryo

Alanya'da Eylül ayı için kiracıları üzen senaryo
 Yazar / Alanya Medya
Alanya'da inşaat sektörü son zamanlarda ciddi talep azlığı sebepleriyle zor zamanlar geçiriyordu. Bunun yanında bir de kiralık evlerde de yoğun bir talep var. Bu talebin yanında şimdi bir de Eylül ayı için yaşanacak üzücü bir gelişme var. Söz konusu üzücü gelişmelerin sebebi nedir?

Son dönemde kiralık dairelerde yaşanan %25 kira artışı büyük sorunlara sebep olmuştu. Kiracı ve ev sahibi arasındaki bu kavga % 65 oranları oranındaki kiralık artış oranı ile ev sahiplerini memnun eden bir gelişme yaşanmıştı.

Tüfe oranında yaşanan kira artışının yanında şimdi bir de talep artışı sebebiyle yaşanacak bir gayriresmi olarak nitelendirilen artış da gündeme gelecek.

Söz konusu kira artışı ise memur tayini, üniversite öğrencisilerinin şehre gelişi sebebiyle Eylül ayında meydana gelecek. Bir de yeni atanacak olan öğretmenlerin şehre gelecek olması da kira fiyatlarının yüksek oranda artmasına sebep olacak.

İlgili durumla alakalı yüksek oranda meydana gelecek artışlara ise az olan kiralık ev sebebiyle talep edenler itiraz edemeyecekler.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.