Alanya'da Havaalanı Var Mı? Alanya'ya Uçakla Nasıl Gidilir?

Alanya'da Havaalanı Var Mı? Alanya'ya Uçakla Nasıl Gidilir?
Alanya'da havaalanı var mı sorusuna yanıt, yaz tatilini Alanya'da geçirmek isteyen turistler tarafından oldukça sık araştırılıyor. Alanya'ya hava yolu ile ulaşım nasıl sağlanır?

Alanya'da havaalanı var mı? Bu konu yaz tatilinin yaklaşması ile birlikte, tatil planları yapan binlerce kişi tarafından araştırılıyor. Çünkü ülkemizin tatil cennetleri arasında ilk sıralarda yer alan Alanya'da tatil yapan insan sayısı oldukça fazla. Söz konusu tatilciler arasında sadece Türk'ler değil, yabancı turistler de yer alıyor.

Alanya'da görülen Rus ya da Alman'ların tamamı turist de değildir. Burada yaklaşık 10.000 civarında Alman ve Rus yaşamaktadır. Aynı zamanda onların daha çok yaşadığı mahalleler de bulunmaktadır.

Alanya'da Havaalanı Var Mı?

Pek çok kişi Alanya'da havaalanı olmadığını bilir. Ancak ülkemizde sonradan yapılan, küçük havaalanları da bulunmakta olup, Alanya için böyle bir durumun söz konusu olup olmadığı araştırılmaktadır.

Alanya'da havaalanı var mı? Hayır yok. Ancak Alanya'ya hava yolu ile ulaşım oldukça kolaydır. Çünkü Antalya Uluslararası Havalimanı ile Alanya'ya hem Türkiye'nin farklı illeri hem de yurt dışından çok sayıda turist rahatlıkla ulaşım sağlamaktadır.

Bununla birlikte, yeni açılan Gazipaşa Havalimanı küçük de olsa Alanya'ya yaklaşık 30 dakika mesafededir. Ve burada havaalanı olmadığı düşüncesine yer bırakmaz. Gazipaşa Havalimanı'na şu anda sadece İstanbul ve Ankara'dan seferler düzenlenmektedir. Ayrıca turist uçakları da bulunur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.