Alanya'da inşaat sektörü çöktü

Alanya'da inşaat sektörü çöktü
Alanya son yıllarda en büyük ekonomik faaliyetlerinden biri olan inşaat sektöründeki çöküşün yarattığı sorunlarla uğraşıyor. Peki inşaat sektörü neden çöktü?

Alanya Turizm kadar inşaat sektöründen de önemli bir gelir elde etmektedir. Ancak Son zamanlarda yaşanan belli başlı olumsuz durumlar İnşaat sektörünü adeta çökertti.

İnşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışları ve maliyetlerin artması, birçok inşaat projesinin durmasına neden oldu. Alanya’da sayısız inşaat yarım kalmış durumda.

Ayrıca konut kredi faizlerinin çok yüksek olması vatandaşların bir servet tutarında olan kredi taksitlerini ödemelerini imkansız hale getiriyor.

Tüm bunların yanında pahalılık sebebiyle artık yabancılar da Alanya'dan ev almıyor. Bu sebepten dolayı mevcut durumda inşaat halinde olan birçok proje yarım kaldı.

Biten projeler ise uzun bir süredir satılmayı bekliyor. Kesin çözüm ise kredi faizlerindeki düşüşün ve konut alacak olan vatandaşlara sağlanacak kolaylıklar neticesinde gelecektir.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.