Alanya’da Naomi ve Keith Mango hasadı başladı!

Alanya’da Naomi ve Keith Mango hasadı başladı!
 Yazar / Alanya Medya
Alanya'nın meşhur meyvesi Mango hasadı resmen başladı. Bölgede popüler tropikal meyve Alanya Ziraat Odası Başkanlığının da gündemindeydi

Alanya'nın verimli topraklarında yetiştiriciliği yapılan Mango Ağustos hasadı ile tüketiciyi memnun ediyor. Alanya ve civar ilçelerde yetiştiriciliği yapılan ve Naomi adıyla bilinen Mango'nun hasat dönemi başladı. Keith mango çeşidinin hasadı ise önümüzdeki ay resmen başlayacak. Konuyla ilgili ilk açıklamayı Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe paylaştı.

Göktepe, mango hasadı sırasında belirtilen hasat takvimine uyulmasının gerekliliğine dikkat çekerek ürünlerdeki kalite farkını açıkladı. Hem uzun ömürlü olması hem de topraklarda bir sonraki yıl yetiştirilme kapasitesinin artması ve ürünün kaliteli hale gelebilmesi için hasat takvimine uyulması gerekiyor.

Başkan Göktepe Alanya'da yeterli verimliliğe sahip olan yerli Mango'nun daha çok öne çıkarılması ve yerli üreticinin korunabilmesi için de bir çağrıda bulundu. Yerli üreticinin korunabilmesi için 1 Ağustos ve 1 Ocak tarihleri arasında devlet yetkililerinin ürün ithalatını yasaklaması veya belirli bir kota getirmesi gerekiyor, diyerek konuyla ilgili görüşlerini paylaştı.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.