Alanya'da ne kadar yabancı yaşıyor?

Alanya'da ne kadar yabancı yaşıyor?
İnşaat sektöründe son yıllarda her ne kadar düşüş yaşansa da Geçmişte yabancılar tarafından alınan konuklar hala kullanılmaktadır. ancak söz konusu konut sayıları dikkate alındığında yabancılara ait olan oran ortaya çıktı. Peki yabancılara ait olan konut oranı yüzde kaç? En çok hangi milletten ilçemizden konut alımı yapılmıştır. İşte detaylar.

Antalya Valiliği tarafından yapılan açıklama neticesinde ilçemizde 134.725 civarında yabancı bulunmaktadır. Bunların 128.103'ünün ikamet izni vardır. 45.000 civarında ise yerleşik olarak Alanya'da yaşayan ve Alanyalı diyebileceğimiz yabancı bulunmaktadır. Özellikle kargıcak ve Mahmutlar yabancıların konut aldığı mahallelerde ilk sırayı çekiyor. kargıcak Mahallesi'nde 2000'den fazla yabancı ikamet etmektedir. Mahmutlar Mahallesi'nde ise 14.000 civarında yabancı ikamet etmektedir.

Tüm bunların yanında Rus turistlerin ülkemize gelerek Konut almaları neticesinde oluşan Rus popülasyonu da giderek erimeye başladı.Söz konusu durumun temel sebebinin ülkemizin pahalı olmasına bağlayan Rus vatandaşları genel olarak Asya ülkelerini tercih etmeye başladığından dolayı ülkemizde Satın almış oldukları Konutları tek tek satma yoluna koyuldular.

Bu duruma rağmen bile ilçemize ikamet eden yabancıların yarıya yakınının Rus vatandaşı olduğu düşünülmektedir.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.