Alanya'da o işletmeler çocuklar için tehlike saçıyor

Alanya'da o işletmeler çocuklar için tehlike saçıyor
 Yazar / Alanya Medya
Yaz tatilinin gelmesiyle beraber ülkemizde çok sayıda bölgede faaliyet gösteren Playstation oyun kafeleri tüm denetimlere rağmen bazı bölgelerde küçük çocukları da kabul etmektedir. Peki bu durum ne gibi riskleri de beraberinde getiriyor?

Playstation kafe olarak nitelendirilen işletmeler Tüm Türkiye'de olduğu gibi ilçemizde de yoğun bir biçimde faaliyet göstermektedir.

Periyodik olarak denetimleri yapılan söz konusu işletmeler anlık olarak denetlenmesi mümkün olmadığı için özellikle bazıları küçük yaşlardaki çocukları kabul etmektedir.

Aynı durum internet kafeler içinde geçerlidir. Özellikle yetişkinlere ait olan içeriklerin ve oyunların ulaşılabilir durumda olduğu söz konusu işletmeler öğrencilerin ruhsal gelişimlerini olumsuz anlamda etkilemektedir.

Unutmayın çocuklar iyi birkaç günde kötü ise anında öğrenirler. Olumsuz öğrenmelerin gerçekleşebileceği söz konusu Küçük yaşlarda bulunan çocukların ilgili durumlar eğitim öğretim hayatına da olumsuz anlamda yansıyacaktır. Bu durumlardan çocuklarını koruyacak olanlar ise yalnızca aileleridir.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.