Alanya'da o sektörde çalışanlar sonbahara adeta yoksul girecek

Alanya'da o sektörde çalışanlar sonbahara adeta yoksul girecek
 Yazar / Alanya Medya
Alanya'da son yıllarda inşaat sektöründeki düşüş sebebiyle söz konusu sektöre çalışan binlerce kişi zor zamanlar geçirecek. Peki bu durumun temel sebebi nedir?

Alanya'da inşaat sektörü son yıllarda tamamıyla yabancı müşteriye konut satmak üzerine planlandı. Yabancıların özellikle pandemi döneminde Alanya'dan konut almaya başlamasıyla beraber konut fiyatları da katlanarak artmaya başladı.

Ancak geçici durumun sürekli olacağını düşünen yatırımcılar ise işin sonunda söz konusu Emlak balonu patlayınca yeni projeler için finansman bulamadıkları gibi önceki projeler de ellerinde kaldı.
Yabancının konut almak istememesinin yanında konut alanlar da aldıklarını satma yoluna gittiler.

Yerli yatırımcı ise faizlerin yüksek olması sebebiyle konut alamaz durumdadır. Bu sebeple de ustasından, kalfasına varana kadar çok sayıda kişinin ekmek yediği inşaat sektörü yaz sezonunu kapatırken çalışanlarına son yılların en az kazancını sağladı.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.