Alanya'da safari turizmi ile artan tehlike

Alanya'da safari turizmi ile artan tehlike
 Yazar / Alanya Medya
Nasıl yerleştiği, neden oldu Bilinmez ama Akdeniz ülkeleri arasında herhalde safari turizmini moda haline çevirmiş tek ülke Türkiye olmuştur. Peki söz konusu Safari turizmi neden tehlikeli?

Ülkemiz Her anlamda olduğu gibi dağları bayırları denizleri doğal nesi varsa hepsi görülmeye değer hepsi harika. Turizm çeşitliliğini arttırmak için mi yoksa Hangi sebepten olduğunu bilinmez ama Ege ve Akdeniz kıyılarında bulunan tatil bölgelerinde garip bir biçimde Safari turizmi modası aldı başını gitti.

Biz her ne kadar anlam veremezsek de gelen yerli ve yabancı turistler bu etkinliğe katılmaya bayılıyor. Ama acayip bir biçimde artık bir sektör haline gelen ve çok sayıda işletmeci tarafından yürütülen söz konusu Safari turizmi hem araçların üstü açık emniyetsiz bir biçimde hareket etmeleri hem de turistlerin içinde akıl almaz hareketler yapmaları sebebiyle yıl içerisinde çok defa çeşitli kazalara karışıyor.

Bunun yanında bir de her yıl en az bir kere gerçekleşen ölümlü kazalar da söz konusu faaliyetlerin ne kadar tehlikeli olduğunu gözler önüne seriyor. Jandarma ekipleri söz konusu safari turizmi organizatörlerini her ne kadar denetleseler de hızla yeni yatırımcıları kendine çeken bu sektörde bahsi geçen tehlikeler gitgide artmaktadır.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.