Alanya'da tehlike büyük, bu yükün altından tek başımıza kalkamayız

Alanya'da tehlike büyük, bu yükün altından tek başımıza kalkamayız
Son yıllarda artan küresel ısınmanın etkileri ülkemizde de hissedilmeye başlandı. Küresel ısınmanın yarattığı Öyle Bir tehlike var ki maalesef tek başına altından kalkabileceğimiz bir durumda değil. Işte o tehlike. Alanya'da tehlike büyük, bu yükün altından tek başımıza kalkamayız

Havaların olması gerektiğinden çok fazla yüksek derecelerde sıcaklıklarla seyretmesi ilçemizde hiç olmadığı kadar orman yangını riskini artırmaktadır. Ormanlarımızın ne kadar geniş bir alana yayıldığını hepimiz biliyoruz. Hava sıcaklıklarının rekor seviyelere dayanması ise orman yangınlarının riskini ve çıkabilecek olan orman yangının sayısını artırmaktadır.

Alanya'da tehlike büyük, bu yükün altından tek başımıza kalkamayız. Bu sadece ilçemiz itfaiye ekiplerinin üstesinden gelebileceği bir durum değildir. Unutulmamalıdır ki orman yangınlarında erken müdahale her şeydir. Ayrıca yetkilerin orman içlerinde gezerek sürekli olarak denetim yapması da çok önemlidir. Bu durumda iş yükü personel ve teçhizat sayısı bakımından ilgili tehlikeyi atlatabilmemiz konusunda yetersiz diyebileceğimiz İtfaiye ve İlçe Orman Müdürlüğü'ne kalmaktadır. Acilen ilçe Orman Müdürlüğü ve ilçe belediye itfaiye ekiplerimiz personel ve teknolojik materyal açısından desteklenmelidir.

Yoksa yaşanacak olan bir yangın büyüdükten sonra Çevre il ve ilçelerden gelecek olan ekiplerin bize herhangi bir yararı olmayacaktır. Bu durumda yardımcı olabilecek en önemli teknolojik aletler ise dronlardır. İlçemizde yangın tespit ekibi olarak görev yapacak dron ekiplerinin olması gerekmektedir.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.