Alanya'da yaşayan Rus sayısı belli oldu

Alanya'da yaşayan Rus sayısı belli oldu
Son aylarda çeşitli sebeplerden dolayı evlerini satan Rus vatandaşları yerleşik hayata geçtikleri Alanya'yı bir bir terk etmeye başladılar. Peki mevcuttaki durum nedir? Alanya'da kaç bin Rus yaşıyor?

Alanya Rus vatandaşları tarafından yoğun bir biçimde tatil için her yaz kullanılan önemli rotalardan biridir. Her yıl turlarla ilçemize gelen Rus turistleri bacasız sanayi turizm gelirlerinin önemli bir kısmını sağlamaktadır.

Son zamanlarda gerek konut alımı ile gerekse iş kurarak Alanya'ya yerleşen Rus vatandaşlarının sayısında büyük bir artış yaşanmıştı. Ancak Rus vatandaşları çeşitli sebeplerden dolayı evlerini satarak Alanya'yı terk etmeye de başlamışlardı. Peki mevcutta kaç bin Rus Alanya'da yaşıyor?

Gerek iklimi, gerekse tabiatı ile Rus turistlerin büyük ilgisini çeken Alanya'nın nüfusu 364 bin civarındadır. İlçemizde yerleşik hayata geçmiş olan Rus vatandaşlarının sayısı ise 60 bin civarındaydı. İlçemizin 6'da 1'i Rus vatandaşlardan oluşmaktaydı. Son tahminlere göre ilçemizde yaşayan Rus vatandaşı sayısı 40 bin bandına düştüğü düğünülüyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.