Alanya'dan ev almak kazandırıyor mu kaybettiriyor mu?

Alanya'dan ev almak kazandırıyor mu kaybettiriyor mu?
Emlak piyasasındaki dalgalanma ve kredilerdeki daralma sebebiyle ülkemizde konbut piyasası zor günler geçiriyor. Peki Alanya'dan ev almak karlı bir yatırım mı? İşte detaylar...

Emlak piyasasında yatırım yapmak amacıyla yapılan konut alış ve satışları düşüşe geçti. Özellikle bankaların konut kredisi vermiyor oluşu da piyasayı durma noktasına getirse de bu süreçte ev fiyatları yerinde durmadı.

Alanya ve Antalya Türkiye'de konut sektörünün en hareketli olduğu illerden biri. Gerek iş imkanları gerek Turizm gerekse tarımdaki potansiyeli sebebiyle Alanya ve Antalya Emlak piyasasında yatırımcıların en çok yöneldiği illerden biri olma özelliğini hala taşıyor. Peki son 5 yılda Konya'dan ve Antalya'dan ev alanlar yüzde kaç kar etti?

Son 5 yılda ülkemizde konut fiyatlarının yüzde bazında en çok yükseldiği il Antalya diyebiliriz. Antalya konut yatırımcılarına 5 yılda tam %1374 kar elde ettirdi.

Antalya'dan yatırım amaçlı daire alan birisi söz konusu daireyi 300 bin liradan aldıysa karşılığında 2024 yılında 4 milyon 122 bin liralık bir yatırım yapmış oldu. Bu oran ülkenin en yüksek oranıdır.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.