Alanya'lı aileler dikkat! En çok çocukları tehdit ediyor!

Alanya'lı aileler dikkat! En çok çocukları tehdit ediyor!
 Yazar / Alanya Medya
Son günlerde hastane acilleri dolup taşıyor. Uzmanlar özellikle çocuklu aileleri uyarıyor. Vücutta ısı kaybı başlayan ve iştahı kesilen çocukları bekleyen işte o tehlike

Yaz aylarında daha çok görülen çocuk hastalıkları acillerin önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Konuyla ilgili Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Esra Akkaya Yılmaz özellikle aileleri uyanıyor.

Çocuklarda görülen bazı belirtiler ihmal edilmeden anında müdahale edilmesi gerekiyor. Son günlerde sıklaşan ishal vakalarının en büyük sebebi rotavirüs, çocukların sağlığını tehdit ediyor. Özellikle 5 yaş altındaki çocuklarda görülme oranı oldukça sıklaşıyor.

Yaşam kalitesini zedeleyen ve çocuklarda kalıcı ve ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilen bu hastalık kendini ishal ile gösteriyor. Peki ne yapmalı?

Uzman doktora göre 24 saatte 3'ten daha fazla görülen ishal durumu ateş, kusma, karın ağrısı, bulantı ve halsizlik belirtileri görüldüğünde sağlık uzmanından yardım alınması gerekiyor.

Özellikle kirli sularla yıkanmış gıdalardan, açıkta satılan ürünlerden, deniz ve havuz suyunun yutulması riskinden çocukları uzak tutmak gerekiyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.