Alanyalı ailelere tuzak! Serinleyim derken…

Alanyalı ailelere tuzak! Serinleyim derken…
 Yazar / Alanya Medya
Yaz sıcağı ile birlikte serinlemek için başvurulan o yöntem, Alanyalı aileleri zor durumda bırakacak. Uzmanlar bakın hangi uyarıda bulunuyor?

Alanya'da son günlerde başlayan mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklar soğuk içeceklere olan ihtiyacı arttırıyor. Ancak bu durum özellikle kutulanmış şekilde gazlı içecekler nedeniyle hayati tehlike oluşturabiliyor.

Aşırı sıcaklarda tüketilen bu gıdalar farklı hastalıkları da tetikliyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün açıklamasına göre sağlıklı bir insanın günlük tüketmesi gereken şeker oranı 50 gramı aşmamalı… Bu oran aslında günden güne artan obezite riskini önlemeyi de sağlıyor.

Özellikle yaz aylarında havaların sıcak olması ile birlikte başlayan sıvı tüketim isteği mümkün olduğu müddetçe su ile giderilmeli. Uzmanlar bu konuda şöyle bir örnek veriyor;

Şekerli ve Gazlı İçecek Oyunu!

Bir teneke kutu gazlı içeceğin içerisinde 10 küp şeker yani ortalama 35 gram şeker bulunuyor.

Bu durum ileri seviyede obezite, şeker hastalığı ve diyabeti tetikliyor. Marketlerde satışı yapılan şekersiz olduğu iddia edilen limonataların içerisinde de aslında doğal olmayan yapay tatlandırıcılar bulunuyor.

Bu konuya da dikkat etmek gerekiyor. Aşırı sıcaklarda içilen şekerli ve gazlı serinletici içecekler metabolik rahatsızlıklara, diyabete, kalp hastalığına, felce ve ileri derecede bağımlılığa sebep olabiliyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.