Alanya’lı ev hanımlarının kışlık hazırlıkları başladı! Alanya’nın meşhur kışlıkları…

Alanya’lı ev hanımlarının kışlık hazırlıkları başladı! Alanya’nın meşhur kışlıkları…
 Yazar / Alanya Medya
Ağustos ayının ilk haftası geride kaldı. Alanya'da kış hazırlıkları başladı. Ağustos ve Eylül ayında daha çok salça ve konservelik yapan ev hanımları için pazarlar doldu taştı

Kışın rahatlıkla tüketebilmek için yazın en bol olduğu dönemde kurutulan veya pişirilerek konservelenen gıda ürünleri Alanyalı ev hanımlarının gündeminde yer alıyor. Özellikle Alanya'da yaşayanlar için en uygun kışlık hazırlık vakti Ağustos ortası ve Eylül ayı olarak görülüyor.

Her yıl bu dönemlerde başlayan hazırlıklar kışın uzun süre taze ve sağlıklı yiyecek tüketebilmeyi sağlıyor. Turfan'da sebze ve meyvelerin en büyük gelir kaynağı olduğu Alanya'da Muz başta olmak üzere greyfurt, limon, portakal ve turunç gibi farklı narenciye ürünleri rahatlıkla üretiliyor ve tüketiliyor.

Yazın 20, Kışın 50 TL!

Tüm bu ürünlerden kışlık konserve yapılabileceği gibi biber turşusu, domates salçası, kışlık domates sosu, salatalık turşusu gibi kışlık konserveliklerde yapılabiliyor. Ancak Alanya'da en çok portakal ve greyfurt kullanılarak yapılan reçeller kışa hazırlık döneminde tercih ediliyor.

Alanya pazarında bugün kilosu 20 TL olan domates kışın 50 TL'ye çıkıyor. Bu sebeple ev hanımları hem maddi olarak tasarruf sağlayabilmek hem de kendi döneminde üretilen gıdaya ilaçsız şekilde kışın da tüketmek istiyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.