Alanyalılar yazın doğal yollarla serinlemenin yolunu buldu! Klimasız ucuza serinlemenin yolları…

Alanyalılar yazın doğal yollarla serinlemenin yolunu buldu! Klimasız ucuza serinlemenin yolları…
 Yazar / Alanya Medya
Yazın kavurucu sıcağında serinlemek isteyen Alanyalılar klimasız ve elektrik masrafından uzak farklı yöntemlere başvuruyor. İşte doğal serinlemenin püf noktaları…

Sıcak havada evi serinletmek isteyenler klima yerine tavana pervane yerleştirerek hem alandan tasarruf elde edebilir hem de elektrik masrafından kurtulabilir. Pencere pervazlarından ve boşluklardan sızabilecek ışıklar önlenerek perde veya güneşlikler güneşin yoğun olduğu anda kapalı tutulabilir.

Güneş battıktan hemen sonra tüm evin havalandırılması evde biriken sıcağın dengelenmesini sağlayacaktır. Çok sıcak saatlerde pencereleri kapalı tutmak, gereksiz çalışan tüm elektrikli ürünleri kapatıp ışıkları söndürmek, daha çok serin denebilecek saatlerde ocağı çalıştırıp yemek pişirmek ve en önemlisi evin ısı dengesini koruyacak bir yalıtım sistemi yaptırmakta önemli görülüyor.

Klimasız şekilde serinlemenin farklı yolları

  • Yatmadan yaklaşık bir saat önce çarşaf ve yastık kılıfları dondurucuda bekletilir. Ardından çıkarılarak daha serin şekilde uykuya dalınabilir.

  • Vücut ısısını dengelemek ve rahat uyumak isteyenler atağın hemen yan kısmına bir vantilatör koyarak önüne bir kase buzlu su koyabilir. Klimaya alternatif olarak bu yöntemde oldukça ferahlatıcı olarak bilinir.

  • Yatmadan önce ılık bir duş alınıp soğuk su içilebilir.

En önemlisi hava çok sıcak olduğu anlarda dışarıya çıkılmamalı, bolca su içilmeli ve sıklıkla duş alınmalıdır. Lifli gıdalarla beslenmeye çalışmak ve ağır yağlı içeceklerden kaçınmakta vücut ısısını dengelemeyi sağlayacaktır.

Vücudu yormayacak bol giysiler giymek, nem azaltıcı bir cihaz kullanmak, daha az yemek veya ütü yapmaya çalışmak ve bunlara alternatif yollar bulmak sayılabilecek diğer önlemler arasında yer alır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.