Alanyalıların gece kabusu sona eriyor! Hem doğal hem ucuz...

Alanyalıların gece kabusu sona eriyor! Hem doğal hem ucuz...
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Alanyalıların gece kabusu haline gelen sivrisinekler doğal yollarla nasıl giderilir? Çocukların ve yetişkinlerin açık alanlarda en çok zaman geçirdiği mekanlar nasıl korunabilir? İşte detaylar

Etkili ve doğal bir sivrisinek kovucu arayanlar için birkaç adımda evde hazırlanabilecek doğal sivrisinek kovucu sonunda paylaşıldı. Özellikle yaz aylarında daha çok ortaya çıkan sivrisinekler can sıkıcı olabiliyor.

Ev içinde çalışma alanında en çok vakit geçirilen mutfakta veya gece uykularını kaçıran yatak odalarında hemen her yerde görülen sivrisinekleri doğal yollarla evden kaçırmak isteyenler için bazı püf noktalar ortaya çıktı.

Özellikle yazları sıcak ve kurak bir iklime sahip olan Alanya da daha çok hissedilen bu durum hava sıcaklıklarının artması ile birlikte can sıkıcı hale gelebiliyor. Termometrenin yer yer 35 dereceyi gösterdiği bu günlerde yaşam alanını işgal eden sivrisinekler için işte o doğal yöntemler

Doğal Sivrisinek Kovucu Nasıl Yapılır?

Sivrisineklerin hoşlanmadığı kokular arasında lavanta ve nane kokusu yer alıyor. Çay ağacı yağı veya Okaliptüs yaprağı da en çok hoşlanmadığı bitkiler arasında yer alıyor. Tüm bu bitkilerden oluşan bir karışım yapılarak sprey şişesi içerisine alınıp sivrisineklerinin en çok bulunduğu mekanlara sıkılabilir. Ayrıca karanfil ve portakal kokularından da hoşlanmazlar.

Başucunda lavanta, fesleğen ya da biberiye gibi bitkiler büyütülebilir. Doğal sinek ilacı: Bir bardak su içerisine bir bardak beyaz sirke, 1/3 su bardağı bulaşık deterjanı katılarak iyice çalkalanır. Karışım sprey şişesine konularak kullanılabilir.

Sivrisineklerin hoşlanmadığı ve hemen kaçtığı ses frekansı. Yetişkinler duyamıyor. O frekans 15 khz saniyede 15.000 titreşim yayıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.