Alanyalıların gece kabusuna yüzyıllar öncesinden gelen çare…

Alanyalıların gece kabusuna yüzyıllar öncesinden gelen çare…
 Yazar / Alanya Medya
Yaz aylarında daha çok can sıkıcı hale gelen sinek ve böcek istilaları sona erecek. Geleneksel yöntem yıllardan beri kullanılıyor ve pek çok kişi bu yöntemin farkında dahi değil…

Yaz sıcağının en net hissedildiği bölgelerden birisi Antalya'nın Alanya ilçesi özellikle gece nem seviyesi üst düzeye ulaşıyor. Sıcaklıkların artması ile birlikte doğal yaşantının evlere taşındığı bir dönemde uyku sırasında dahi huzursuzluğa sebep olan sinek ve böcek gibi haşeratların kimyasal olmayan yöntemlerle yok edilmesini sağlayacak farklı alternatifler bulunuyor.

Yüzyıllar öncesinde uygulanan atalarımızdan gelen pratik yöntemler günümüzde satışı yapılan oldukça pahalı ve kimyasal ürünlere gerek kalmayacak şekilde kesin çözüm yolu sunuyor. Peki o yöntemler neler?

Kapı ve pencerelerin kapanmadığı bir dönemde evin içerisinde çok fazla böcek ve sinek saldırısı olduğunu düşünenler elma sirkesinin gücünü kullanabilir. Doğal dezenfektan etkisiyle öne çıkan elma sirkesi yüzyıllardan beri temizlik malzemesi olarak tercih ediliyor.

Doğal Sivrisinek Kovucu Nasıl Yapılır?

Ancak farklı bir özelliği de bulunuyor. Pek çok kişi bunun farkında değil ancak pencere kenarlarına veya kapı eşiklerine bir miktar elma sirkesi konulduğunda sinek veya böceklerin ortamdan uzaklaşması sağlanıyor.

Elma sirkesinin içindeki asidik yapı ve keskin kokusu haşeratların bölgeden uzaklaşmasını sağlıyor. Bu sebeple pencere kenarına veya kapı önlerine bir miktar elma sirkesi sürülmesi yeterli oluyor.

Hem hoş bir koku yayıyor hem de zarar verebilecek böceklerin ortamdan ayrılmasını sağlıyor. Mutfak tezgahı, cam kenarı, meyve sepetinin yakınına veya sineklerin daha sık görüldüğü noktalara konulabilecek işte o formül…

Bir kase sirke içerisine bir iki damla bulaşık deterjanı damlatılarak iyice karıştırılmalı ve hazırlanan bu karışım istenen yüzey alana sürülmelidir. Sivrisineklerin hoşlanmadığı kokuları ortamda bulundurmakta işe yarayacaktır. Limonata, nane yağı ya da lavanta yağı tercih edilebilir.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

Kaynak:MİLLİYET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.