Alanya'nın favori meyvesi tarladan eve dönemedi! Fiyatlar tavan yapacak!

Alanya'nın favori meyvesi tarladan eve dönemedi! Fiyatlar tavan yapacak!
 Yazar / Alanya Medya
İklim krizi Antalya'nın popüler meyvesini de vurdu. Alanya'nın en meşhur meyvesi üretimde 1.sırada olduğu Mango ile yarışan Avokado üreticiyi de hayal kırıklığına uğrattı…

Eylül-Ekim aylarında yılın ilk hasadı gerçekleşen Mango daha az sulama ile oldukça yüksek verim veren bir meyve türüdür. Alanya'da en çok yetişen üretimde 1. sırada yer alan meyvenin yanında Avokadonun bu yılki rekoltesi üreticiyi de memnun etmiyor.

Mango Faydaları

A vitamini deposu olan Mango kalp sağlığını korurken diyabet hastalığına karşı kontrolü sağlıyor. Bağışıklığı kuvvetlendirirken sindirimi kolaylaştırıyor. Hem göz sağlığını koruyor hem de cilt yüzeyinde belirgin bir gençleşme ve parlaklık sağlıyor.

Kriz Pazar Tezgahına Nasıl Yansıyacak?

Sosyal medyada büyük tepki çeken konu ile ilgili özellikle Avokado üretimindeki düşüş gözlerden kaçmadı. Vücuda sağladığı faydalarla hastalıklara karşı bağışıklık kazandıran Avokado iklim değişikliğinin etkisiyle nedeniyle Alanya'da büyük bir üretim problemi ile karşı karşıya kaldı.

Özellikle aşırı sıcaklar üretimde %50 oranında azalmayı tetikledi. Bu durumun etkisi yakın zamanda pazar tezgahlarında hissedilecek. Avokado fiyatlarının hızla artmasına sebep olabilecek. İklim krizine karşı alınabilecek önlemler üzerinde çalışmalar sürdürülüyor.

Avokadonun Faydaları

Avokado düzenli olarak tüketildiğinde yaşlanmayı geciktiriyor ve kemikleri kuvvetlendiriyor. Kolesterol seviyesini dengeleyerek kalp ve damar hastalıklarına karşı vücudu koruyor. Aniden oluşabilecek depresyon etkisine karşı ruhsal olarakta fayda sunan bu meyve sindirimi kolaylaştırarak bağırsak sağlığını koruyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.