Alanya’nın müzede saklanan endemik bitkisi… Böbrek taşı sorununu kökten kesiyor!

Alanya’nın müzede saklanan endemik bitkisi… Böbrek taşı sorununu kökten kesiyor!
 Yazar / Alanya Medya
Akdeniz Bölgesi bünyesinde en şifalı endemik bitkileri topraklarında gizliyor. Özellikle Güney sahil şeridinden yol aldığında Anzer Papatyası, Toros sediri ve Akdeniz sarmaşığı gibi türlü endemik bitki ile karşılaşmak mümkün… Ancak içlerinde öyle biri var ki müzede sergilenmek üzere özel bir koleksiyon içerisine dahil edilmiş.

Alanya'da en verimli ormanlarda yetişen Kızılçam, Köknar, Çınar gibi ağaç türleri oldukça meşhur… Ancak içlerinde öyle bitkiler var ki vücuda sundukları şifa ile meşhur olmuşlar. Hatta müzede sergileniyorlar.

Alanya'nın meşhur bitkileri Peygamber Çiçeği, Yılan Yastığı, Balık Otu, Kıyı Kum Otu ve Kara Ballı Baba Otu… 8 tam endemik bitki müzede yerini alıyor. En çok merak edilen soru neden bu kadar değerliler?

İçlerinde böbrek taşı sorununu kökünden çözecek o özel bitki aslında cevabını kendi veriyor. Kıyı kum otu halk arasında Kırkkilit Otu olarak anılıyor. İçinde zengin antioksidan özleri barındırıyor. Bu sayede bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor. Ülseri iyileştiriyor, mesane böbrek ve safra kesesinde kum ile taş oluşumunu önlüyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

Kaynak:Alanya Medya

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.