Alanya'nın yaylaları risk altında

Alanya'nın yaylaları risk altında
Alanya sadece deniz kum ve güneşten ibaret bir ilçe değildir. Bizim bir de Toroslar'ın eteklerinde bulunan yaylalarımız var. Son zamanlarda kendi halinde olmaktan çıkan yaylalar artık telsiz altında. Peki bu tehdit neden kaynaklanmaktadır?

Son zamanlarda ilçemize gelen turist sayısındaki muazzam artış gizli kalmış zenginliklerimizin de tehdit altına girmesine sebep olmaktadır.

Antalya Valiliği tarafından ormanlık alanlara giriş ve çıkışlar yasaklanmıştı. Ancak yaylalarımızda olan yerleşim sebebiyle yayla bölgesine isteyen istediği gibi girip çıkabilmektedir.

Gelen tatilcilerin bazıları bu bölgelerde piknik yapıp kamp yapmaktayken sağa sola bıraktıkları atıklar özellikle cam atıklar yangınlara sebep olmaktadır.

Yazın serin ve temiz havasıyla Alanya'nın çok sayıda yerlisi tarafından tercih edilen yaylalar maalesef savunmasız durumundadır.

Doğal hayatın, vatandaşların bırakmış olduğu çöpler sebebiyle tehlikeye girdiği yaylalar korunmayı bekliyor. Orman yangınlarının bu bölgelerde oluşması ise söz konusu yayla yollarının zorlu koşullarından dolayı itfaiye ekiplerinin bölgeye müdahalesini de zorlaştıracaktır.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.