Alanya'ya değer katacak o tarım ürününün hasadı başladı

Alanya'ya değer katacak o tarım ürününün hasadı başladı
 Yazar / Alanya Medya
Alanya'ya değer katacak olan en önemli tarım ürünlerinden birinin hasadına başlandı. Peki o tarım ürününün adı nedir?

Alanya Turizm şehri olduğu kadar aynı zamanda tarım şehridir. özellikle katma değeri yüksek olan tarım ürünleri Alanya'ya değer kazandıracaktır. Bu ürünlerden ilki avokado iken ikincisi mangodur. ilçemizin ülkemizdeki en önemli nango üreticisi olması sebebiyle pek tadına aşina olmadığımız mango meyvesini ülkemize yedirmeye hazırlanan Alanya çiftçisi hasada başladı.

Alanya son zamanlarda özellikle yurt dışına sattığı Mango meyvesini ihraç etmek yerine iç piyasaya sunmak istiyor. Söz konusu mango meyvesi için üreticiler ithalat kısıtlaması istiyor. Dışarıdan önemli miktarda temin edilen mango ithalat kısıtlamasının gelmesi ile beraber sadece Alanya'dan temin edileceği için vatandaşlar ucuza mango yeme imkanına kavuşacak.

Alanya medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.