Alanya'ya yabancı yatırımcı gelecek mi?

Alanya'ya yabancı yatırımcı gelecek mi?
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Türkiye'nin önemli ekonomi değerlendirme kuruluşu olan FATF'ın listesinden çıktığını duyurmasının üzerine şimdi Alanya yabancı yatırımcı bekliyor. Peki yabancı yatırımcı Alanya'ya gelecek mi?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in vermiş olduğu haberin ardından tüm Türkiye'de olduğu gibi turizm tarım ve sanayi gibi alanlarda yüksek potansiyeli olan Alanya da yatırımcı beklemekte.

Konuyla ilgili olarak Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından yapılan değerlendirme ile Türkiye’nin ‘Gri Liste’den çıkarılmasıyla ilgili açıklama yaptı. Güngör, yaptığı açıklamada gri listeden çıkarılmanın finans sektörü için büyük önem taşıdığını belirterek, bu durumun Türkiye’nin uluslararası finansal sisteme olan güvenini artıracağını ve yabancı yatırımcılar için daha cazip bir ortam oluşturacağını dile getirdi. Bu durumun Türkiye’nin finansal sisteminin güçlendiği ve uluslararası standartlara uygun hale geldiğinin bir göstergesi olduğunu vurgulayan Başkan Güngör, bununda yabancı yatırımcıların ve finansal kurumların ülkeye olan güvenlerini artıracağını ifade etti.

Yabancı yatırımcının Alanya'ya gelmesi ilçemizdeki potansiyelin tüm dünyaya tanıtılması açısından büyük bir fırsat olacağı gibi ülke ekonomisine yapacağı katkı da şimdikinden kat kat fazla olacaktır.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.