Algılanıyor muyuz Alanya Yok Denecek Hadde Gelmiş

Algılanıyor muyuz Alanya Yok Denecek Hadde Gelmiş
Alanya şehri o konuda artık algılanıyor muyuz acaba diyecek mod da geziniyoruz gibi. Yok denecek stilde hadde gelmiş olması da bunu mu gösteriyor işte detaylar.

Alanya şehrinde algılanıyor muyuz Alanya Yok Denecek Hadde Gelmiş midir bilinmez ancak durum son günlerde bu yönde ilerlemeye devam etmektedir diyebiliriz işte detaylar.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya Antalya ve Alanya’da iç turizmde yaşanan ciddi gerilemenin nedenlerini değerlendirirken özellikle tekelleşen acentelerin fahiş fiyat uygulamalarına dikkat çekti. Türkiye’nin iç turizmdeki performansını Fransa İspanya ve Yunanistan ile karşılaştıran Bağlıkaya Türkiye’nin 85 milyonluk nüfusuna rağmen sadece 37 milyon tesis girişinin olduğunu belirtti.

İç turizmde yaratılan algının aksine yerli turistlerin tatil yapabileceği otellerin büyük bir kısmının birkaç seyahat acentesinin tekelinde olduğunu ve bu durumun fiyatlarda ciddi artışlara neden olduğunu vurguladı.

Tur operatörleri ve seyahat acentelerinin kar marjlarının reklam katkılarıyla yüzde 35-40’lara çıktığını belirten Bağlıkaya bu tekelci uygulamalara karşı hukuki süreç başlattıklarını ifade etti. İç turizmi teşvik edecek herhangi bir uygulamanın olmadığını ve sektördeki ağır vergi yüklerinin turizmi olumsuz etkilediğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.