Antalya-Mersin-Adana Felaket Kapıda İşte Uyarılar

Antalya-Mersin-Adana Felaket Kapıda İşte Uyarılar
Antalya Adana Mersin için felaket kapıda uyarısı geldi peki neydi bu uyarının asıl sebebi peki ya nedenleri nedir işte detaylar.

Tarih boyu Antalya Adana Mersin bu konuda aslında ne derece büyük bir öneme sahip olduğunu göstermiştir ancak yeni dönemde yapılan araştırmalara göre son vaziyetin de bu olduğu net şekilde anlaşılmıştır işte detaylar.

Kıbrıs'ta bir yeşil deniz kaplumbağasının midesinde bulunan 27 plastik parça hem Kıbrıs hem de Türkiye'nin kıyı şehirleri olan Antalya Adana Mersin ve Hatay için ciddi bir çevresel uyarı niteliğinde.

Kaplumbağa Girne açıklarında balıkçılar tarafından nefes alamaz halde bulunup Meritta Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezine getirildi.

Plastik atıklar deniz canlılarının sindirim sistemlerinde tıkanmalara zehirlenmelere ve ölümlere neden olurken mikroplastiklere dönüşerek insan sağlığını da tehdit ediyor.

Bu olay plastik tüketimini azaltma atıkları doğru şekilde ayrıştırma ve denizlere atık bırakmama gibi toplumsal duyarlılık gerektiren önlemler almamız gerektiğini bir kez daha vurguluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.