ANTALYA toprak kaybında ilk sıralara yükseldi

ANTALYA toprak kaybında ilk sıralara yükseldi
Antalya haber kaynaklarına göre Antalya son dönemde toprak kaybı sayısında dünya ülkelerinin şehirlerini geride bırakacak gibi görünüyor. İşte haberin detayları.

Antalya son dönemde bu toprak kaybından söz ediyor. Merak edilen konunun ayrıntıları ise şu şekilde devam ediyor. Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Antalya'nın son 19 yılda tarım topraklarının yüzde 17'sini kaybettiğini ve bu kaybın plansız yapılaşma nedeniyle olduğunu söyledi.

Antalya özellikle son dönemde yaşanan toprak kayıplarıyla gündeme geldi. Antalya, tarımsal verimlilikte Türkiye'de birinci sırada olmasına rağmen, tarım topraklarının önemli bir kısmını kentleşme, turizm, sanayi ve yol yapımı nedeniyle kaybetti.

Antalya özellikle yaşanan bu toprak kaybı sonrası harekete geçip bu kaybın önüne geçmekte acele etmeli. Türkiye genelinde tarım topraklarının yüzde 10'u kaybedilirken, Antalya bu alanda daha fazla etkilendi. Antalya'da örtü altı seracılık yaygın olup, Türkiye'nin sebze ve süs bitkilerinin yüzde 50'si, meyvelerinin yüzde 27'si Antalya'da üretiliyor.

Tarım arazisi toprak kaybında neredeyse dünya sıralamasına bile konu olabilecek Antalya, toprak kayıpları için bir an önce önlemlere başlamalı. Çandır, tarım topraklarının korunması gerektiğini ve nitelikli tarım arazilerinin amacı dışında kullanılmaması gerektiğini vurguladı. Tarım topraklarının kaybı, gelecekte gıda erişimini tehlikeye atabilir ve bu nedenle sıkı korunması gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.